Angebot

MEDOVI IN NJIHOVE ZNAČILNOSTI
- Cvetlični med krepi srce in ožilje;barva tega medu je raznolika od rumene do svetlo rjave,zelo hitro kristalizira.
- Akacijev med pomirja in blaži utrujenost;je milega okusa in ga zato nekateri imenujejo damski med.
- Kostanjev med je rjave jantarne barve,vonj je oster trpek,okus pa močen grenak.Grenak okus mu daje velika količina cvetnega prahu.Deluje dobro na prebavila,jetra in nespečnost.
- Lipov med krepi organizem in pomaga pri premagovanju prehlada.
- Gozdni ali manini medovi so temne barve in vsebuje veliko rudninskih snovi.Gozdni med diši po smoli,dimu,takšen je tudi njegov okus.Pomaga pri vnetjih  dihalnih poti in živčnih napetosti.
- Med s sokom rdeče pese:je med z dodatkom soka rdeče pese,ki ga čebele predelajo in dodatno oplemenitijo z izločki svojih žlez ter ga konzervirajo.Ta med spada v višji kakovostni razred,ugodno deluje na delovanje srca,na živčni sistem,pomaga pri astmi,bronhitisu,odpravlja slabokrvnost in dviguje imunski sistem organizma.
 

MEDENI LIKERJI
Medeni liker je žgana pijača, ki ima 16-35 vol.% alkohola in je narejena z mešanjem najkakovostnejših in najbolj aromatičnih medov v sadno žganje ali destilate. Medenim likerjem lahko dodamo različne dodatke(smrekove vršičke,višnjev sok…), vendar se morajo harmonično ujemati s prvotnim okusom likerja.

SVEČE IN OKRASKI IZ VOSKA
 Vosek je stavbno gradivo,proizvajajo ga čebele v voskovnih žlezah. Iz žlez, ki ležijo na trebušni strani, se skozi odprtine izloča poseben izloček, ki se na zraku strdi v drobne voščene ploščice. Z njim čebele gradijo satje. Je rumeno do rumenorjave barve, prijetnega vonja, pri gnetenju postane prožen in ni topen v vodi. Uporablja se v kozmetiki, farmaciji, za izdelavo satnic in okrasnih sveč.

POSLOVNA DARILA

German